Mått & Fakta – Dörrbibeln

Mofbook2

Mått & Fakta är en webkatalog där vi har samlat all information om våra produkter. Lär man sig att använda den har man god hjälp vid föreskrivande av dörrar.

För professionella användare, såsom återförsäljare, arkitekter och ingenjörer har vi en egen avdelning på vår hemsida som heter just “Professionella”. Där hittar man diverse information, och framförallt det vi kallar för Mått & Fakta. Det är en klickbar onlinekatalog med teknisk information om alla våra produkter. Den trycktes förr upp i pappersexemplar, men sedan några år tillbaka vill vi att ni läser den online. Dels för att spara på vår miljö, men också för att säkerställa att ni alltid tar del av uppdaterad information.

Hitta dit

På swedoor.se finns det längst till höger under sökrutan en flik som heter “Professionella”. Klickar man på den kommer man till en sida med en meny innehållande ett antal rubriker på vänster sida. Där finns en rubrik som heter “Mått och Fakta”. Klickar man på den kommer det upp en sida med texten “Läs Mått & Fakta här” i orange vilken man klickar på för att få upp katalogen i ett eget fönster. 

Navigera i Mått & Fakta

Det finns lite olika sätt att navigera i Mått & Fakta. Det enklaste är att klicka sig fram, men det går också att använda pilarna till höger och vänster om katalogen. Bläddrar man en sida fram kommer man till första innehållsöversikten. Där kan man se alla kapitel katalogen är uppdelad i. Klickar man på till exempel “Ytterdörrar” kommer man till en innehållsöversikt över det kapitlet. Där kan man sedan välja att antingen bläddra framåt med pilarna, eller klicka på det man är ute efter i innehållsöversikten. För att gå bakåt till närmast föregående innehållsförteckning klickar man på sidans rubrik uppe i det grå fältet. Vill man komma till startsidan är det enklast att klicka på de dubbla pilarna längst upp till vänster om katalogen.

Tips

Alla bilder och ritningar i Mått & Fakta är klickbara. Klickar man på dem öppnas de i en pdf. För ritningar finns en länk längst ner i pdf:en där det står “Open dwg-file” som man kan klicka på för att öppna en dwg-fil. 

I många av texterna finns det sidhänvisningar. Till exempel under rubriken “Dörrbladsyta” på en sida om massivdörrar hänvisas det bland annat till sidan 7:26. För att enkelt komma dit klickar man bara på sidnumret som är gråmarkerat.

Till samtliga dörrmodeller finns det en tabell längst ner på sidan med mått. Den innehåller karmyttermått, dörrbladsmått och fritt öppningsmått i 90 och 180 grader. Under tabellen finns också en text som anger max- och min-mått.